Welke materialen zijn duurzaam voor meubels?

We kijken allemaal tegenwoordig wel naar de lange termijn, niet alleen voor ons eigen leven maar ook voor de aarde. We willen dat de generatie na ons ook nog gewoon kan genieten van de aarde zonder allemaal rampen vanwege het klimaat te moeten ervaren. Het begint dan al bij de kleine dingen, bijvoorbeeld het kiezen van duurzame meubels. Hieronder geven we een paar voorbeelden van welke materialen duurzaam zijn voor meubels.

Steigerhout

Als je gaat kijken naar de soorten houten meubels, dan zit je bij steigerhout op het goede adres als het gaat om duurzame materialen. Je hebt bijvoorbeeld loungebanken van steigerhout maar ook stapelbedden van steigerhout. Dit hout is heel erg sterk van zichzelf en gaat daarom ook lang mee. Kijk bij steigerhout wel dat dit vanuit een verantwoorde plek vandaan komt.

Bamboe

Dan heb je ook nog bamboe, een voordeel van bamboe is dat het super snel groeit, het is daarom ook de snelst groeiende plant van de wereld. Je kan bamboe gewoon omkappen, vervolgens groeit het toch wel weer terug. Dit maakt bamboe ook een hele duurzame keuze, naast het feit dat bamboe ook lang mee kan gaan. Meubels van bamboe zijn vaak sterk, maar ook licht van gewicht. Bamboe past in veel verschillende soorten stijlen huishoudens.

Om ons best te doen voor de aarde proberen we te kijken naar kleine dingen die we zelf kunnen doen om de wereld voor de generatie na ons zo goed mogelijk achter te laten. Dit kan bijvoorbeeld al beginnen bij het kiezen van duurzame materialen als je op zoek bent naar meubels. Denk bijvoorbeeld aan steigerhout, deze hout is erg duurzaam en sterk en gaat lang mee. Je hebt ook nog bamboe meubels, deze zijn ook sterk en ook nog eens licht van gewicht.