Wat doe je tegen spanningen bij je paard of huisdier

Op het moment dat je huisdier zoals je kat, hond of paard spanningen ervaart dan kan dat komen door verschillende oorzaken. Gelukkig is er ook een oplossing voor, namelijk zylkene. Vele honden en katten hebben last van spanningen zoals tijdens een verhuizing, een verbouwing, een nieuw gezinslid of vuurwerk. Als er een spannende tijd aanbreekt dan kan je huisdier wel wat ondersteuning gebruiken voor ontspanning. 

Wat doet Zylkene

Zylkene is een aanvulling voor de voeding van je huisdier en ondersteunt hem om te kunnen ontspannen tijdens een spannende periode. De werkzame stof in Zylkene is alpha casozepine. Deze stof zorgt ervoor dat je hond of kat kalmeert en sneller leert te wennen aan nieuwe situaties. Er zijn drie verschillende producten die Zylkene op de markt heeft gebracht, namelijk: Zylkene capsules, chews en Zylkene Equine. Equine is speciaal ontwikkeld voor paarden en het supplement is per zakje verpakt. Op deze manier kan je het gemakkelijk in kleine hoeveelheden door het paardenvoer mengen. Zylkene Chews is een kauwbrokje wat erg veel smaak bevat. Hierdoor accepteert je hond of kat dit erg makkelijk. Het is te mengen door het voer of je kan het als een snoepje voeren aan je kat of hond. De capsules zijn mengbaar door het voer van je hond of kat om te zorgen dat je huisdier niet door heeft dat je hem iets extra’s geeft. Tevens kan je ervoor kiezen om de capsule in zijn geheel te geven als je hond of kat dit accepteert zonder problemen. 

Waarvoor gebruik je Zylkene als aanvulling op de voeding 

Als je een aanvulling op de voeding van je huisdier of paard zoekt dan kan dit supplement zorgen voor ondersteuning bij spanningen. Spanningen bij huisdieren en paarden kunnen verschillende oorzaken hebben. Dit kan het geval zijn als er een nieuw familielid bij komt, zoals een baby, tijdens een verhuizing of verbouwing. Tevens kan er spanning ontstaan door vuurwerk of misschien heeft je kat of hond wel last van verlatingsangst. Op het moment dat je hond last heeft van vuurwerkangst dan komt dit door de flinke knallen. De meeste huisdieren vinden dit geen prettig geluid en kunnen er een echte angst voor ontwikkelend. Deze supplementen helpen om te zorgen dat je huisdier rustig blijft tijdens de dagen rondom de jaarwisseling en de jaarwisseling zelf. Tevens biedt het ondersteuning bij verlatingsangst. Veel honden raken in paniek op het moment dat je het huis verlaat en dit zorgt voor vervelende situaties voor jezelf, je hond en soms ook voor de buren. Als de hond iets meer ontspannen is dan kan je hem makkelijker nieuw gedrag aanleren.