Strijd om beste kerstpakket

kerstpakkettenStrijd om beste kerstpakket

Zelf kreeg ik een geweldig kerstpakket, maar mijn zus had een verschrikkelijk kerstpakket. En wat een jaloezie gelijk, ik werd er gek van. Ik zei dat een kerstpakket heus niet zo belangrijk is, maar helaas, ze wil alles vergelijken. Ze zoekt zo een enorme strijd met mij op de laatste tijd. Kom op, als je zelf al om een kerstpakket gaat zeuren dan weet ik ook niet meer wat nou het probleem is. Ik zei tegen haar dat ze mijn kerstpakket gerust mocht hebben maar dit wilde ze dan ook weer niet. Ik ben met haar gaan samen wonen en ik heb er nu steeds meer spijt van. Ik wist dat ze soms wel problemen had, vroeger wilde ze overal de beste in zijn, maar helaas voor haar, was ik soms ook wel eens ergens goed in. Dit zag ze als een grote belediging, andersom zag ik het ook als kwetsend, mocht ik dan niet goed zijn? Wie was ik dan? Ik heb dit wel eens uitgesproken naar haar maar zij kan het best bagatelliseren, ze zegt dan dat dit normaal is voor zussen en ga zo maar door. Maar sinds we samen wonen wordt het steeds heftiger. Ze wil de beste tandenborstel, de beste vriend en volgens mij kan ze soms echt genieten van het feit dat ik het op vlakken bijvoorbeeld minder heb. Ik vind dit erg verdrietig. Ze doet dit trouwens ook met onze moeder. Ik denk dat het een karakter ding is, ze wil niet echt volwassen worden lijkt het soms. Ik heb besloten mij er niks van aan te trekken, misschien houdt ze dan ook een keer op. Negeren is een goede truc volgens mij. En mijn eigen plan volgen, dat moet ik ook niet vergeten. Dit kerstpakket heb ik verdient en laat ik dan ook lekker bij mijzelf.