Lean training volgen

Lean

Al een tijdje heb ik me voorgenomen om een Lean Training te gaan volgen. Natuurlijk wilde ik me wel eerst goed verdiepen in de methode. Ik heb er veel over gelezen, onder andere op de website van The Lean Six Sigma Company. Hoe meer ik over hun trainingen en werkwijze las, hoe enthousiaster ik werd. Al snel heb ik dus contact opgenomen en hier een training gevolgd.

LeanContinu werken aan verbetering met Lean Management

De theorie achter Lean Thinking is dat je continu werkt aan verbetering, bij ieder proces. In eerste instantie draait dit voornamelijk om snelheid. Alle onderdelen die een proces vertragen of problemen kunnen veroorzaken, moeten zoveel mogelijk worden weggehaald. Er zijn een aantal aspecten binnen een proces waarbij er verspilling kan optreden. Denk bijvoorbeeld aan voorraad, wachttijd, overprocessing of overproductie. Wanneer de gehele organisatie werkt aan het verminderen van verspilling kan dit uiteraard kostenbesparend werken. Ook speelt kwaliteitsverbetering een grote rol bij Lean Management.

Mijn werkgever vond The Lean Six Sigma Company ook wel interessant en hij stond helemaal achter mij. De training is mij erg goed bevallen dus ik hoop dat wij in de toekomst Lean Management in het gehele bedrijf kunnen introduceren. Het werkt natuurlijk het beste wanneer iedere werknemer zich volledig inzet. Alleen zo kunnen foutjes in processen zoveel mogelijk voorkomen worden en kunnen we meer waarde voor klanten creëren.

LeanEen op maat gemaakte cursus

Het voordeel van deze trainingen, is dat deze in-company worden gegeven. Dit betekent dat er voor iedere branche en ieder persoon een training op maat kan worden gemaakt. Ieder bedrijf is uniek dus een standaard training bestaat niet. Dus of je nu werkt in de energiesector, de financiële sector of het onderwijs, The Lean Six Sigma Company heeft altijd antwoord op jouw probleemstelling. Neem dus zeker eens contact met ze op en informeer naar de mogelijkheden voor jouw organisatie.